Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 293g1006kcal29.9g205.2g3.5g10.3g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 226g376kcal16.9g9g29.3g5.9g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 11g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka406g386kcal69g2g10.1g0g
Sipuli 124g38kcal1.6g6g0.2g2.1g
Paprika punainen 338g99kcal3.2g15.2g1.4g6.4g
Ananas, omassa liemessään 321g167kcal1.6g36g0g4.5g
Kananmuna kuoreton 248g354kcal31g0.7g25.4g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 451g193kcal15.2g21.6g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Emmental, punaleima 17%203g588kcal69g0g34.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5544g6933kcal510.8g625.6g244g61.2g
Valittu annoskoko2772g3467kcal255.4g312.8g122g30.6g
Annoskoko puolitettuna1386g1733kcal127.7g156.4g61g15.3g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965