Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 18g95kcal0.2g0.1g10.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g13kcal1.2g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Voi 60% rasvaa 8.7g48kcal0.1g0g5.3g0g
Sokeri26g107kcal0g26.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 175g68kcal0.3g14.3g0.2g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 5.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana556g901kcal10.8g130.2g35g7.6g
Valittu annoskoko278g451kcal5.4g65.1g17.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna139g225kcal2.7g32.6g8.8g1.9g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167557