Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 29g86kcal3.1g15.4g0.6g2.9g
Papu valkoinen, keitetty 112g120kcal9.4g15.6g0.4g7.8g
Maustekurkku sokerisuolattu 66g13kcal0.5g2g0.1g1.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g15g83kcal2.6g3.4g7.2g1.7g
Viinietikka balsami2.9g1kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g24g36kcal0.2g1.4g3.1g0.2g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g6.4g25kcal2.1g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana557g742kcal36.4g77.8g26.4g28.4g
Valittu annoskoko278g371kcal18.2g38.9g13.2g14.2g
Annoskoko puolitettuna139g186kcal9.1g19.5g6.6g7.1g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.7g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481