Salsaseiti

1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 348 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g200g700kcal56g4g52g0g
Pirkka salsadippi medium360g209kcal3.2g46.8g1.1g5.4g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g400g480kcal11.2g20.4g40g1.6g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)600g150kcal5.4g25.8g2.4g0g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi400g104kcal4.8g19.2g0.8g0g
Oliiviöljy 24g212kcal0g0g24g0g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g800g600kcal136g0g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5568g4910kcal433.2g232.4g253.4g14g
Valittu annoskoko2784g2455kcal216.6g116.2g126.7g7g
Annoskoko puolitettuna1392g1228kcal108.3g58.1g63.4g3.5g
Arvot/100g100g88kcal7.8g4.2g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222155