Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g120g455kcal6.5g38.3g29.9g2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 90g204kcal17.1g0g15.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 18g14kcal0.3g2.8g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Persilja 7.5g2kcal0.1g0.1g0g0.6g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)30g49kcal0.9g1.2g4.5g0g
Kananmuna 50g(kpl)9g11kcal1g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g1482kcal52.2g85.8g101.4g5.6g
Valittu annoskoko279g741kcal26.1g42.9g50.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna140g371kcal13.1g21.5g25.4g1.4g
Arvot/100g100g266kcal9.4g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176