Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen44g11kcal0.4g2g0.2g0.9g
Ketsuppi, Heinz7.9g8.1kcal0.1g1.9g0g0.1g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1.8g4.9kcal0.1g0.9g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha88g145kcal16.6g0g8.7g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g31g30kcal1.4g4.7g0.1g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g88g21kcal1g3.1g0.1g0g
Purjosipuli 11g2.5kcal0.2g0.3g0g0.2g
Oltermanni, perinteinen6.6g24kcal1.6g0g1.9g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g1.1g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g499kcal42.8g27g22.2g2.8g
Valittu annoskoko279g249kcal21.4g13.5g11.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna140g125kcal10.7g6.8g5.6g0.7g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795