Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa10g1.7kcal0g0.2g0.1g0.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)7.8g13kcal1.5g0g0.8g0g
Ranskankerma Valio2.9g8.2kcal0.1g0.1g0.8g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)2g5.3kcal0.6g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g60kcal4.4g1g4g0.4g
Valittu annoskoko28g30kcal2.2g0.5g2g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g15kcal1.1g0.3g1g0.1g
Arvot/100g100g107kcal7.8g1.8g7.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690