Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis10g43kcal0.7g6.4g1.6g0.4g
Margariini 40%, keskiarvo 0.9g3.4kcal0g0g0.4g0g
Sitruuna kuorittu 3g1.2kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g2.6g1kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g127kcal1.8g20.6g4g1g
Valittu annoskoko28g64kcal0.9g10.3g2g0.5g
Annoskoko puolitettuna14g32kcal0.5g5.2g1g0.3g
Arvot/100g100g226kcal3.2g36.7g7.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100240