Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.8g2.4kcal0g0.6g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl1.6g5.3kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti0.6g2.9kcal0.1g0.2g0.2g0.2g
Auringonkukansiemen 2g12kcal0.5g0.2g1g0.1g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka2.6g8.8kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 8.9g31kcal0.9g6.2g0.1g0.3g
Oliiviöljy 0.9g7.8kcal0g0g0.9g0g
Rypsiöljy 0.9g7.8kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g155kcal4g19.6g6.6g1.8g
Valittu annoskoko28g77kcal2g9.8g3.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna14g39kcal1g4.9g1.7g0.5g
Arvot/100g100g275kcal7.1g34.8g11.7g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625