Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g3.5g17kcal0.2g2.5g0.7g0.1g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)2.4g18kcal0g0g2g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g3.9g13kcal0.1g0.1g1.4g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g2.9g12kcal0g2.9g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g10g43kcal0.4g0.3g4.5g0g
Liivatelehti, gelatiini1.6g5.5kcal1.3g0g0g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g2.1g0.9kcal0.2g0g0g0g
Baileys, Irish Cream, Original2g6.8kcal0.1g0.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g232kcal4.6g12.4g17.8g0.2g
Valittu annoskoko28g116kcal2.3g6.2g8.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g58kcal1.2g3.1g4.5g0.1g
Arvot/100g100g411kcal8.2g22g31.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=280063