Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)1.1g1.1kcal0.2g0g0g0g
Poronkäristys, lapin liha 240g3.8g5.7kcal0.7g0g0.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2.7g2kcal0.1g0.4g0g0g
Sipuli 3.2g1kcal0g0.2g0g0.1g
Palsternakka 0.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 2.9g1kcal0g0.2g0g0.1g
Lanttu 1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g24kcal2g2g0.6g0.4g
Valittu annoskoko28g12kcal1g1g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g6kcal0.5g0.5g0.2g0.1g
Arvot/100g100g43kcal3.6g3.6g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272