Kauralesesämpylät

Lämmitä vesi 40 asteiseksi ja lisää kauraleseet , hiiva, suola ja öljy.

Alusta lopuksi taikinaan muut jauhot.

Kohota noin 30 minuutia.

Leivo taikinasta 12 sämpylää.

Kohota uudelleen liinan alla . Paista 225 asteessa noin 10 minuutia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Paivi6250
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauralese myllyn paras 1dl=50g2.3g7.5kcal0.4g1.1g0.2g0.4g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl12g41kcal1.6g7.5g0.4g0.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g2.3g7.2kcal0.4g1.3g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g115kcal4.8g19.8g1.8g2.6g
Valittu annoskoko28g58kcal2.4g9.9g0.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna14g29kcal1.2g5g0.5g0.7g
Arvot/100g100g204kcal8.5g35g3.2g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336910