Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Lehtiselleri 2.3g0.3kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Hauki 2.3g2kcal0.4g0g0g0g
Katkarapu 2.3g1.6kcal0.3g0g0g0g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)0.4g0.8kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.2g4kcal0g0g0.4g0g
Pekoni rasvainen 0.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g24kcal1.4g0.8g1g0.4g
Valittu annoskoko28g12kcal0.7g0.4g0.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g6kcal0.4g0.2g0.3g0.1g
Arvot/100g100g43kcal2.5g1.4g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000