Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 2.6g2kcal0g0.4g0g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lohifilee 5.2g10kcal1g0g0.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.6g8.6kcal0.1g0.1g0.9g0g
Kalaliemikuutio 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.4g2.6kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g51kcal2.2g1.6g3.8g0.2g
Valittu annoskoko28g26kcal1.1g0.8g1.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g13kcal0.6g0.4g1g0.1g
Arvot/100g100g90kcal3.9g2.8g6.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811