Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 8.3g12kcal1g0g0.9g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 5.7g30kcal0g0g3.4g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.7g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.2g0.8kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g158kcal2.4g17.4g8.6g0.2g
Valittu annoskoko29g79kcal1.2g8.7g4.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g40kcal0.6g4.4g2.2g0.1g
Arvot/100g100g276kcal4.2g30.4g15g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472