Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g10g3.3kcal0g0.7g0g0.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)2.8g20kcal0g0g2.2g0g
Sokeri3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g4.2g15kcal0.5g2.9g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.6g12kcal0.1g0.1g1.3g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g4.6g3kcal0.5g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g137kcal2.2g15g7.2g0.8g
Valittu annoskoko29g69kcal1.1g7.5g3.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna14g34kcal0.6g3.8g1.8g0.2g
Arvot/100g100g239kcal3.8g26.1g12.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574