Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 7.8g2.6kcal0.2g0.4g0g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Tattarijauho, Myllynparas5g17kcal0.6g3.4g0.1g0.3g
Ruisjauho, 1 dl1.1g3.5kcal0.1g0.7g0g0.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g82kcal3.2g13.4g1.6g1.2g
Valittu annoskoko29g41kcal1.6g6.7g0.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna14g21kcal0.8g3.4g0.4g0.3g
Arvot/100g100g143kcal5.6g23.3g2.8g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363