Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.3g4.1kcal0.1g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g112kcal3.4g22.2g0.4g1.6g
Valittu annoskoko29g56kcal1.7g11.1g0.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna14g28kcal0.9g5.6g0.1g0.4g
Arvot/100g100g195kcal5.9g38.5g0.7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256