Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.7g9kcal0.3g1.9g0g0.1g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)1g3.2kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.1g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Raparperi 14g4.7kcal0.1g0.8g0g0.2g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g125kcal1.8g16.4g5.4g1g
Valittu annoskoko29g63kcal0.9g8.2g2.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna15g31kcal0.5g4.1g1.4g0.3g
Arvot/100g100g216kcal3.1g28.3g9.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595