Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2221g1691kcal41.8g344.3g4.4g22.2g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Polar-juusto 15%105g273kcal32.5g0g15.7g0g
Flora kevyt ruoka 7%437g372kcal4.4g19.7g30.6g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g8.7g20kcal1g3.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g4743kcal161.8g739.4g102.2g45g
Valittu annoskoko2800g2371kcal80.9g369.7g51.1g22.5g
Annoskoko puolitettuna1400g1186kcal40.5g184.9g25.6g11.3g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536