Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi783g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g253g68kcal1.5g13.4g0.5g6.3g
Ruokajogurtti Valio197g177kcal8.9g9.9g11.8g0g
Hunaja 36g118kcal0.2g29g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl4g36kcal0g0g4g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala703g2250kcal105.4g414.8g18.3g70.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%82g204kcal11.4g9g4.6g40g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g697g2509kcal90.6g487.9g14.6g25.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g10883kcal455.8g1945.6g110.2g284.8g
Valittu annoskoko2800g5442kcal227.9g972.8g55.1g142.4g
Annoskoko puolitettuna1400g2721kcal114g486.4g27.6g71.2g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88619