Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore841g143kcal5g21g3.4g5.9g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g481g793kcal96.1g0g48.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g51kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Basilika, tuore 12g3.3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Tomaattimurska 481g141kcal2.7g25.5g1g9.1g
Tomaattisose tomaattipyree 54g41kcal2.4g7g0.1g0.5g
Ketsuppi, Heinz24g25kcal0.2g5.8g0g0.3g
Valkosipuli 14g16kcal1.1g2.4g0.1g0.3g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g300g736kcal54.1g1.8g57.1g0g
Mozzarella juustoraaste, valio120g348kcal31.2g0g25.2g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen120g24kcal0.7g4.6g0.4g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5616g4739kcal394.6g175.2g272.6g51.2g
Valittu annoskoko2808g2370kcal197.3g87.6g136.3g25.6g
Annoskoko puolitettuna1404g1185kcal98.7g43.8g68.2g12.8g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171