Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 25g5.7kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Juuriselleri 13g3.9kcal0.2g0.6g0g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Tomaattipyree, Pirkka8.8g7.2kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste50g49kcal9g0g1.3g0g
Katkarapu pienet (pirkka)23g15kcal3.4g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)31g32kcal5.3g0.5g0.9g0g
Valkoviini kuiva 13g8.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana563g320kcal38g8.6g12.8g2.4g
Valittu annoskoko282g160kcal19g4.3g6.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna141g80kcal9.5g2.2g3.2g0.6g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156