Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g116g361kcal2.9g87.3g0.6g8.7g
Maito, Kevyt70g32kcal2.2g3.4g1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g47g13kcal0.3g2.8g0.1g1.2g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g5.8g28kcal1.4g1.9g1.7g1.7g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g35g26kcal1.7g4.2g0.2g24.4g
Voi 6.5g47kcal0.1g0g5.3g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana563g1015kcal17.2g199.2g17.8g72g
Valittu annoskoko282g508kcal8.6g99.6g8.9g36g
Annoskoko puolitettuna141g254kcal4.3g49.8g4.5g18g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340488