Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 36g40kcal7.5g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 54g41kcal1g8.3g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g1.9g4.7kcal0.2g0.1g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr25g6.5kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana563g231kcal18.6g24g5.8g3.8g
Valittu annoskoko282g116kcal9.3g12g2.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna141g58kcal4.7g6g1.5g1g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.3g1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942