Sämpylä rouheinen

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja sekoita hyvin.

Lisää suola, sokeri leseet ja puurohiutaleet, sekoita.

Lisää jauhot ja sekoita taikina.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Kohota, asettele pellille, painele litteiksi ja kohota 1/5 tuntia.

Paista 225 noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Ananas2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Vehnälese 80g183kcal10.6g12.3g3.6g30g
Ruislese 68g190kcal10.2g17.7g2.9g26.5g
Elovena kaurapuuro (40 g hiutaleita) (Raisio), annos 40g200g740kcal28g110g16g22g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)600g2100kcal72g414g11.4g30g
Vehnäjauho puolikarkea 800g2745kcal81.5g560g9.6g28g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5620g12054kcal417.8g2245.2g87.4g280g
Valittu annoskoko2810g6027kcal208.9g1122.6g43.7g140g
Annoskoko puolitettuna1405g3014kcal104.5g561.3g21.9g70g
Arvot/100g100g215kcal7.4g40g1.6g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=334948