Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 455g1561kcal46.4g318.5g5.5g15.9g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen292g2100kcal0g0g233.3g0g
Feta, Arla Apetina 3%467g513kcal84g9.3g14g0g
Kirsikkatomaatti, 50g583g117kcal3.5g22.2g1.7g0g
Basilika, tuore 117g32kcal3.6g1.2g0.9g1.9g
Kananmuna kuorineen punnittu317g400kcal34.9g1g28.6g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)467g770kcal14g18.7g70g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)117g303kcal30.3g1.8g19.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5628g11592kcal433.4g745.4g747.6g35.6g
Valittu annoskoko2814g5796kcal216.7g372.7g373.8g17.8g
Annoskoko puolitettuna1407g2898kcal108.4g186.4g186.9g8.9g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572