Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 466g501kcal39.3g65.2g1.6g32.6g
Herne 373g257kcal18.9g34.9g1.5g11.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Omena, keskikokoinen 200g699g238kcal1.4g49.6g2.1g12.6g
Oliiviöljy 93g824kcal0g0g93.2g0g
Viinietikka 70g14kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g117g667kcal20.6g27.3g57.8g13.7g
Peruna, keskikokoinen 60g699g419kcal10.5g90.8g0.7g6.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5628g6033kcal191.6g569g315.2g164g
Valittu annoskoko2814g3017kcal95.8g284.5g157.6g82g
Annoskoko puolitettuna1407g1508kcal47.9g142.3g78.8g41g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204