Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 800g231kcal8g36.8g2.4g14.4g
Selleri, annos 50g320g45kcal3.2g9.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Kuohukerma,valio,2dl320g1088kcal6.4g9.6g112g0g
Juustoraaste emmental punaleima320g1248kcal92.8g0g96g0g
Vehnäjauho, sunnuntai16g56kcal1.9g11.4g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5632g5913kcal240.4g253g425.6g78g
Valittu annoskoko2816g2956kcal120.2g126.5g212.8g39g
Annoskoko puolitettuna1408g1478kcal60.1g63.3g106.4g19.5g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465