Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali166g35kcal2g5.7g0.3g3.5g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 67g88kcal1.7g2.1g8g0g
Dijonsinappi, Maille, Original5g3.5kcal0.2g0.4g0.1g0.1g
Ruohosipuli, tuore6.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana564g365kcal17.4g17.8g24.4g7.8g
Valittu annoskoko282g183kcal8.7g8.9g12.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna141g91kcal4.4g4.5g6.1g2g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.2g4.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447