Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)143g501kcal17.2g98.7g2.7g7.2g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g23g75kcal3.6g1.2g6.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 6g12kcal0.1g0.1g1.2g0.3g
Kuivahiiva, annos 11g1.7g6kcal0.7g0.7g0.1g0g
Siirappi 2.3g6.8kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)7.5g54kcal0g0g6g0g
Auringonkukansiemen 7.5g45kcal1.7g0.9g3.7g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana564g1398kcal46.6g206.6g39.6g16g
Valittu annoskoko282g699kcal23.3g103.3g19.8g8g
Annoskoko puolitettuna141g350kcal11.7g51.7g9.9g4g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.6g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054