Häränfilepihvit Special Laurendo Al Meira

Hanki hyvää ja mureaa häränsisäfileetä.

Pakastaminen murentaa lihaa entisestään.

Esim. Brasilialainen pampaksella vapaana juossut on ykköslihaa.

Leikkaa fileestä n.5 cm paksuja siivuja lihan syiden vastaisesti.

Painele sormilla kevyesti-ei kannata nuijia liikaa tai käyttää nuijaa lainkaan.

Anna valmiiksi leikattujen pihvien olla huoneenlämmössä riittävän kauan ennen paistamista, esim.2 tuntia.

Laita öljyä pannuun, kuumenna pannu tulikuumaksi, paista pihvejä molemmin puolin n.2 minuuttia, eli n.4 minuuttia yhteensä.

Kypsyysasteesta riippuen.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kun pihvit päästävät punaista lihanestettä läpi, silloin on hyvä medium-kypsyysaste saavutettu ja liha on sopivan punaista.

Tämä on makuasia kuitenkin.

Kengänpohjiksi hyviä lihoja ei kannata paistaa.

Öljyssä on hyvä pyöritellä myös hieman pienemmiksi leikattuja valkosipulin kynsiä.

Kun toinen puoli on valmis, mausta mustapippurilla ja suolalla.

Tarjoile välittömästi paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 202 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan sisäfilee2727g3327kcal572.6g0g109.1g0g
Ruokaöljy keskiarvo 39g344kcal0g0g38.9g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 31g34kcal2.5g5.1g0.2g0.7g
Mustapippuri, annos 1g13g29kcal1.4g4.8g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5656g7466kcal1153g19.8g297.2g1.4g
Valittu annoskoko2828g3733kcal576.5g9.9g148.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna1414g1867kcal288.3g5g74.3g0.4g
Arvot/100g100g132kcal20.4g0.4g5.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172538