Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 39g30kcal0.7g6.1g0.1g0.4g
Porkkana 10g3.3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g5.5g0.8kcal0.1g0.2g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g3.1g3.8kcal0.1g0.2g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.2g3.6kcal0.1g0.4g0.2g0g
Voi 1.1g7.9kcal0g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lohifilee 31g61kcal5.8g0g4.2g0g
Katkarapu 14g10kcal2g0g0.2g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g11g11kcal0.4g2.2g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana566g271kcal19g20.8g11.8g2g
Valittu annoskoko283g135kcal9.5g10.4g5.9g1g
Annoskoko puolitettuna142g68kcal4.8g5.2g3g0.5g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.7g2.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674