Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 44g150kcal4.5g30.6g0.5g1.5g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl30g102kcal0.6g0.9g10.5g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 60g48kcal0.3g10.3g0.1g1g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g1186kcal30.8g171.8g38.4g5g
Valittu annoskoko284g593kcal15.4g85.9g19.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna142g297kcal7.7g43g9.6g1.3g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148