Thaimaalainen kalakeitto (Kevennys)

400g valkolihaista vähärasvaista kalaa (esim siika, kolja)
125g täysjyvänuudelia
1kpl porkkana
1kpl punasipuli
2kpl Punainen chili
1kpl Fenkoli
150g parsakaali
10g inkivääri
3rkl Kalakastike (Fish sauce)
1rkl SweetChili-kastike
1L vettä

Laita vesi, SweetChili-kastike, kalakastike ja inkivääri kattilaan ja kiehauta.

Anna kiehua pienellä lämmöllä 15min.

Samalla kun liemi kiehuu leikkaa porkkana, punasipulit, chilit (poista siemenet), fenkoli ja parsakaali pieneksi kuutioksi.

Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja kiehauta uudelleen.

Lisää pilkotut vihannekset ja anna vielä kiehua 5min.

Murskaa nuudeli-levy pienemmäksi ja lisää keittoon.

Kypsytä vielä 5min, tai niin että nuudeli on kypsää.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta kalakastikkeella ja sweet chilillä jos tarpeen.

Paista kala kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pannu on riittävän kuuma kun et pysty pitämään kättä pannun yllä 5sekuntia pitempään.

Laita paistettu kala lautasen pohjalle ja lusikoi soppaa päälle.

Nauti hyvän leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 504 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika, 1 filee= 75g56g56kcal9.7g0g1.9g0g
Täysjyvänuudelit (Blue dragon), annos 50g18g56kcal2.2g11.1g0.4g1.4g
Porkkana 9g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g7.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Chili paprika punainen13g5.1kcal0.3g1.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g14g4.4kcal0.2g1g0g0.4g
Parsakaali, keitetty, suolaton 21g7.4kcal1g0.4g0.1g0.5g
Inkivääri, tuore, silputtu1.4g1.1kcal0g0.3g0g0g
Kastike, Thai Sweet Chili (Pirkka)2.8g5.3kcal0g1.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana567g282kcal27.2g32.2g4.8g5.4g
Valittu annoskoko284g141kcal13.6g16.1g2.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna142g71kcal6.8g8.1g1.2g1.4g
Arvot/100g100g50kcal4.8g5.7g0.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297508