Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 299g2171kcal3.6g1.2g243.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 359g451kcal39.5g0.9g32.4g0g
Kaurahiutale 120g448kcal17.4g68.2g8.7g12g
Vehnäjauho puolikarkea 389g1335kcal39.6g272.3g4.7g13.6g
Sokeri 432g1755kcal0g431.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g598g700kcal16.8g23.9g59.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.7g0g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Mustikka metsä- 598g263kcal3g38.3g3.6g19.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5664g14477kcal241g1729.8g705g90.8g
Valittu annoskoko2832g7239kcal120.5g864.9g352.5g45.4g
Annoskoko puolitettuna1416g3619kcal60.3g432.5g176.3g22.7g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932