Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g32g20kcal4.2g0.4g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 640g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 29g255kcal0g0g28.8g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 21g64kcal0g15.8g0g0g
Kurpitsa 1067g169kcal8g21.3g1.1g21.3g
Vehnäjauho puolikarkea 960g3295kcal97.8g672.1g11.5g33.6g
Kananmuna kuoreton 59g84kcal7.3g0.2g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5664g7772kcal234.6g1419.6g95g109.8g
Valittu annoskoko2832g3886kcal117.3g709.8g47.5g54.9g
Annoskoko puolitettuna1416g1943kcal58.7g354.9g23.8g27.5g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206