Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr661g807kcal134.2g0g29.7g0g
Sipuli (kuorittu)331g89kcal4.3g15.9g0.7g5.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)33g93kcal3.1g5.9g6.3g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1502g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 150g819kcal1.3g0.8g91.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal10g68.4g1.2g3.4g
Sinappi, mieto, meira 125g30g50kcal1.2g6.6g2.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)30g24kcal0.5g5.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5670g4432kcal309.2g206.6g263.2g18.4g
Valittu annoskoko2835g2216kcal154.6g103.3g131.6g9.2g
Annoskoko puolitettuna1418g1108kcal77.3g51.7g65.8g4.6g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869