Tomaattikastike (canneloni)

Kuulosta sipuli, lisää pienjeksi kuutioitu porkkana, selleri ja valkosipuli, kuullota vielä hetki, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet hieman.

Lisää tomaattipyre, säilötyt tomaatit, sokeri ja etikka.

Anna hautua kannen alla hiljalleen mieleuiten vähintään tunti.

Soseuta sauvasekoittimella.

Mausta pippurilla maun mukaan.

Käy myös pohjaksi bolognede-kastikkeeseen, vähennä tällöin sokerin määrää.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g324g91kcal1.9g19.3g0.6g8.1g
Lehtiselleri 125g16kcal1.4g1.4g0.2g1.2g
Kuorittu tomaatti säilyke Rainbow1997g399kcal20g69.9g8g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g175g175kcal7g34.9g0.7g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g18g20kcal0.1g4g0g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Sipuli 137g42kcal1.7g6.6g0.3g2.3g
Oliiviöljy 35g309kcal0g0g34.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5680g2226kcal67.4g298.8g89.6g24g
Valittu annoskoko2840g1113kcal33.7g149.4g44.8g12g
Annoskoko puolitettuna1420g557kcal16.9g74.7g22.4g6g
Arvot/100g100g39kcal1.2g5.3g1.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116063