Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka1200g1680kcal276g0g60g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g300g480kcal6.3g11.4g45g0.3g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 24g212kcal0g0g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5688g4999kcal573.2g73.4g259.2g5.6g
Valittu annoskoko2844g2499kcal286.6g36.7g129.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna1422g1250kcal143.3g18.4g64.8g1.4g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972