Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1119g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 78g259kcal6.5g50.5g1.6g7.1g
Kaurahiutale 90g335kcal13g51g6.5g9g
Perunamuusi392g311kcal6.3g47.4g10.6g3.1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g25g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 27g109kcal0g26.8g0g0g
Rypsiöljy 101g890kcal0g0g100.7g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g627g2099kcal75.2g413.5g15g51.4g
Vehnäjauho puolikarkea 358g1228kcal36.5g250.6g4.3g12.5g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g22g71kcal2.9g13.6g0.6g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5688g10604kcal280.8g1706.8g278.6g171.6g
Valittu annoskoko2844g5302kcal140.4g853.4g139.3g85.8g
Annoskoko puolitettuna1422g2651kcal70.2g426.7g69.7g42.9g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941