Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g901g406kcal0g85.6g0g1.8g
Siirappi, tumma379g1212kcal0.4g280.2g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g270g828kcal32.2g164.7g4.3g45.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g505g1464kcal50.5g287.7g11.6g101g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g649g2012kcal110.3g350.5g18.8g84.4g
Vehnäjauho, sunnuntai126g442kcal15.1g89.6g2.7g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5688g12724kcal417g2516.6g74.8g472.8g
Valittu annoskoko2844g6362kcal208.5g1258.3g37.4g236.4g
Annoskoko puolitettuna1422g3181kcal104.3g629.2g18.7g118.2g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446