Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 520g1783kcal52.9g363.7g6.2g18.2g
Sokeri 396g1609kcal0g395.9g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g43kcal0g10.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 250g1330kcal0.8g0.9g149.9g0g
Kananmuna kuoreton 183g261kcal22.9g0.5g18.8g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)200g64kcal6g9.4g0g0g
Raparperi 280g94kcal1.9g15.4g0.3g3.9g
Mansikka 466g217kcal2.3g39.2g0.9g8.9g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 500g296kcal49g15g2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton33g7kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5696g11442kcal272.8g1709.8g356.2g62g
Valittu annoskoko2848g5721kcal136.4g854.9g178.1g31g
Annoskoko puolitettuna1424g2861kcal68.2g427.5g89.1g15.5g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128300