Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g200g1460kcal2g2g160g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g400g1360kcal8g12g140g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Sokeri 72g292kcal0g71.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka10g40kcal0g9.9g0g0g
Raparperi 1370g461kcal9.5g75.4g1.4g19.2g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 42g141kcal0g34.3g0g0.6g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g50g291kcal10.9g4.7g25.3g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5698g12088kcal152.2g1228.8g703.2g71g
Valittu annoskoko2849g6044kcal76.1g614.4g351.6g35.5g
Annoskoko puolitettuna1425g3022kcal38.1g307.2g175.8g17.8g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431