Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 49g16kcal0.3g2.7g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Chili paprika punainen3.4g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy 4g36kcal0g0g4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Chilikastike original, Felix4.5g4kcal0.1g0.7g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk60g16kcal0.4g3.2g0.1g0.8g
Linssi, punainen, Go Green30g98kcal7.2g14.7g0.3g3.6g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 40g53kcal3.4g7g0.8g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g465kcal24g60.2g10.8g16.2g
Valittu annoskoko285g232kcal12g30.1g5.4g8.1g
Annoskoko puolitettuna143g116kcal6g15.1g2.7g4.1g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822