Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 169g1492kcal0g0g168.8g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g73g94kcal9.5g0.2g6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl13g18kcal0.6g1.1g1.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)13g2.5kcal0g0.8g0g0g
Ruokasuola jodioitu 6.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g3219kcal20.2g4.6g352g0g
Valittu annoskoko285g1610kcal10.1g2.3g176g0g
Annoskoko puolitettuna143g805kcal5.1g1.2g88g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.8g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485