Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1692g357kcal20.3g57.5g3.4g35.5g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 564g1284kcal107.2g0g95.9g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g71g240kcal4.6g54.3g0.8g0g
Sipuli 78g24kcal1g3.7g0.2g1.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen14g102kcal0.1g0.1g11.3g0g
Kananmuna, keitetty 78g111kcal9.7g0.2g8g0g
Kuohukerma141g480kcal2.8g4.2g49.4g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 198g595kcal0.2g146.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5712g6382kcal291.8g532.6g338g73.6g
Valittu annoskoko2856g3191kcal145.9g266.3g169g36.8g
Annoskoko puolitettuna1428g1596kcal73g133.2g84.5g18.4g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326