Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer561g2891kcal21.9g314.4g168.4g29.8g
Voi 561g4072kcal6.7g2.2g456.4g0g
Sokeri 477g1937kcal0g476.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu618g778kcal67.9g1.9g55.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 639g2191kcal65.1g447g7.7g22.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5712g23739kcal323.2g2484.4g1376.2g104.2g
Valittu annoskoko2856g11869kcal161.6g1242.2g688.1g52.1g
Annoskoko puolitettuna1428g5935kcal80.8g621.1g344.1g26.1g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834