Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut45g45kcal10.3g0g0.4g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g50g130kcal3.2g1.9g12.5g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)63g34kcal11.9g2.5g2.5g0.4g
Sitruunamehu (Limmi)5.6g1.4kcal0g0.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L25g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen70g18kcal0.6g3.2g0.3g1.4g
Chili paprika punainen3.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Purjosipuli 23g5.2kcal0.4g0.5g0g0.5g
Juokseva hunaja 250g1.9g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana572g483kcal53g20g31.4g4.6g
Valittu annoskoko286g242kcal26.5g10g15.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna143g121kcal13.3g5g7.9g1.2g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809