Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g38g176kcal2.4g25.5g7.1g0.8g
Voi 13g91kcal0.1g0g10.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g50g30kcal2g2.5g1.3g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g25g22kcal0.3g10.6g1.5g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini5g17kcal4.3g0g0g0g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g25g22kcal0.3g10.8g1.5g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker21g83kcal0g20.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana573g1476kcal20.8g205.4g78.2g1.6g
Valittu annoskoko286g738kcal10.4g102.7g39.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna143g369kcal5.2g51.4g19.6g0.4g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=317734